8. marec – mednarodni dan žena

Dan žena, osmi marec, je mednarodni praznik žensk. To je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk, za katerega pobuda je bila prvič dana leta 1910 – 101 leto nazaj.

Na ta dan se spominjamo posameznic, ki so oblikovale našo prihodnost in so postale navdih za mnoge izmed nas. Letos želimo praznovati za posameznice, ki se neopaženo spopadajo z zdravstvenimi izzivi, in prepoznati njihova prizadevanja za boljši jutri. Z njimi stojimo danes!

Mnoge med njimi se srečujejo z boleznimi, ki primarno prizadenejo ženske – kot na primer rak materničnega vratu, rak dojke, neplodnost, preeklampsija in osteoporoza.

Na tem področju je v sodobnem času prišlo do ogromnega napredka pri zgodnjem odkrivanju, preprečevanju, diagnostiki in zdravljenju bolezni. Danes so na voljo številne inovativne diagnostične in terapevtske rešitve, ki ženskam prinašajo ustrezno zdravstveno oskrbo ter pripomorejo k izboljšanju kvalitete njihovega življenja.

Pomembno pa je tudi zavedanje, da v prvi vrsti zdravje posameznika leži v njegovih rokah. Tako je prvi in hkrati tudi temeljni korak do boljšega zdravja osveščanje o boleznih ter s tem njihovo preprečevanje:

 

1

Več o raku materničnega vratu

2

Več o raku dojke

3

Več o osteoporozi

4

Več o preeklampsiji

 

 

Vsi smo »SHEroes«!

Pridruži se iniciativi »We are all SHEroes« in uporabi »SHEroes« filter na Facebooku ali Instagramu 

Čas je, da deliš svojo zgodbo in si ponosna na svoje dosežke.

MC-SI-00505

Podobne vsebine